Kävikö lattialle vahinko?

Vauriokorjauksella lattiasta saadaan taas käyttökuntoinen ja usein korjauskustannuksissa auttaa vakuutus

 

Vahingon sattuessa on tärkeää, että lattia saadaan korjattua siten, ettei sen kauneudesta tai käyttökelpoisuudesta tarvitse tinkiä. Vakuutus tuo usein helpotusta vauriokorjauksen kustannusten jakamiseen, ja vakuutusyhtiöt luottavat lattia-ammattilaisen näkemykseen siitä, kuinka laaja ehostus on vahingon sattuessa tarpeellinen.

Jaakko Illikainen on yksi lattiaeksperteistämme, joka tietää, miten vahingoittuneesta lattiasta loihditaan entistä ehompi.

Kun kodissa riittää elämää, ei vahingoiltakaan aina vältytä. Se on luonnollista, vaan usein kolhut ottaa vastaan kodin perusta – lattia.

Pudonnut maljakko, korkokengillä tanssahtelu tai pakastimesta lattialle sulanut vesi voivat jättää jälkensä lattiaan. Pienet kauneusvirheet ovat toki merkkejä eletystä elämästä eivätkä merkittävästi heikennä lattian käyttökelpoisuutta. Kuitenkin erityisesti uudehkossa lattiassa kolot voivat silti harmittaa.

Pienempien tai isompien lattiavaurioiden kanssa elämiseen ei ole kuitenkaan pakko tottua. Vauriot ovat nimittäin aina korjattavissa ja usein siten, että vakuutus osallistuu korjauskustannuksiin.

Vakuutusyhtiötkin luottavat alansa ammattilaiseen

Pitkän linjan lattia-ammattilaisemme Jaakko Illikainen on vuosien saatossa nähnyt monenlaisia lattian vaurioita mutta myös yhtä monta ratkaisua niihin.

”On ollut pieniä vesivaurioita, takasta pyörähtäneen kekäleen polttamaa lattiaa: laidasta laitaan erilaisia vaurioita. Erikoisalaamme on korjata suoraan lattiaan kohdistuneita vahinkoja, jotka eivät kuitenkaan ulotu rakenteisiin saakka. Silloin kyseeseen tulee laajempi remontti”, Illikainen valistaa.

Lukemattomien korjattujen, vaihdettujen ja kunnostettujen lattioiden kokemuksella Illikainen kollegoineen on oppinut arvioimaan sattuneiden vahinkojen ja korjaustoimien tarkoituksenmukaisen laajuuden: riittääkö paikkaus tai ehostaminen pienellä alalla, entä hionta vai onko perusteltua vaihtaa lattia koko huoneesta.

Tätä kokemusta arvostetaan myös vakuutusyhtiöissä.

”Vakuutusyhtiöt luottavat näkemykseemme ja arvostavat ammattitaitoamme. He siis kyllä kuuntelevat, kun kerromme, minkä laajuinen ehostus on vahingoittuneen lattian korjaamiseksi tarkoituksenmukaista”, Illikainen vakuuttaa.

Toisinaan lattian vauriot saadaan korjattua hionnalla. Toisissa tilanteissa kyseeseen voi tulla puolestaan paikkaus tai jopa koko huoneen lattian vaihtaminen.

”Tarkoitus on, että asunnossa voi taas elää täyttä elämää”

Se, minkä laajuinen korjaus on tarkoituksenmukainen, on tietenkin hyvin tilannekohtaista. Toisinaan lattiasta saadaan entistä ehompi paikkaamalla tai hionnalla, mutta joskus koko huoneen lattia on tarkoituksenmukaista vaihtaa.

”Jos esimerkiksi vuosikymmeniä vanha mosaiikkilattia vaurioituu, ei sitä välttämättä pystytä enää hiomaan. Paikkaus puolestaan erottuisi räikeästi muusta lattiasta. Tällöin koko huoneen lattian vaihtaminen on perusteltua”, Illikainen selittää.

Tuottaa vahinko sitten pienen tai suuren vakuutuskorjauksen, perustuu toteutuksen laajuus asiantuntijan harjaantuneeseen näkemykseen. Tarkoituksena on löytää tilanteeseen sopiva ratkaisu, jossa ei jouduta tinkimään lattian kauneudesta tai käyttökelpoisuudesta.

”Meidän tehtävämme on arvioida vahinko ja tarvittavan korjauksen laajuus, jotta asunnossa voi jälleen elää täyttä elämää. Tärkeää on myös se, että saamme tehtyä tarvittavan ehostuksen kunnolla ja työlle takuun”, Illikainen kuvailee vauriokorjauksen tavoitteita.

Lattiaan tuli kolhu, miten toimin?

Kun lattia kokee kovia ja vaurion korjaaminen on tarpeen, kannattaa ensiksi olla yhteydessä omaan vakuutusyhtiöön. Toisinaan vakuutusyhtiöstä vinkataan, mistä lattialiikkeestä korjaustarjousta kannattaa pyytää, toisinaan taas asiakas saa vapaat kädet kysyä tarjouksia, mistä mielii.

”On myös tyypillistä, että asiakas pyytää vaurioarviota ja tarjousta suoraan meiltä ja vie sen vakuutusyhtiöön hyväksyttäväksi”, Illikainen toteaa.

Kun vakuutusyhtiö on hyväksynyt tarjouksen, voidaan sopia korjauksen ajankohta. Lattia-ammattilaisillemme on tärkeää, että kokemus on asiakkaalle kaikin puolin jouheva: työt tehdään sovitusti ja aikataulussa, työn jälki on priimaa ja työstä syntyneet roskat viety mennessä.

Vaurio on muisto vain, ja jäljelle jää kouriin – tai jalkoihin – tuntuva hyvä tunne, kun jalkojen alla on jälleen virheetön lattia.

Lattioiden vauriokorjaus pähkinänkuoressa:

  1. Tee vahinkoilmoitus.
  2. Pyydä meiltä vahinkoarvio ja tarjous lattian korjaamisesta. Esittele se vakuutusyhtiöllesi heidän ohjeidensa mukaisesti.
  3. Vakuutusyhtiö hyväksyy arvion. Sovitaan korjauksen käytännön toimet ja ajankohta.
  4. Korjaus on tehty: nauti virheettömästä lattiastasi!

Myynti

Tommi Haikara

Matkapuhelin: 0400 208165

Myynti

Matti Niemelä

Matkapuhelin: 040 3563512

Myynti / Projektimyynti

Jaakko Illikainen

Matkapuhelin: 040 4559061

Myynti

Markus Luukkonen

Matkapuhelin: 0443297104