Portaiden kunnostamisella saa kotiin helposti uutta ilmettä

Portaiden kunnostus voi tulla jopa kolme kertaa halvemmaksi kuin uudet portaat. Viime vuosina erityisesti tekstiilipinnoitus on kasvattanut suosiotaan. 

 

Portailla on yllättävän suuri vaikutus kodin sisustukseen. Askel askeleelta portaiden väri alkaa muuttua ja kulua. Kovan kulutuksen lisäksi portaiden ilme voi alkaa näyttää vuosien kuluessa vanhanaikaiselta. 

Portaita ei kuitenkaan tarvitse välttämättä vaihtaa kokonaan uusiin, sillä askelmat voi myös kunnostaa. Kunnostaminen on uusia portaita huomattavasti huokeampi vaihtoehto: porrasaskelmien pinnoitus voi tulla joskus jopa kolme kertaa halvemmaksi kuin uudet portaat.  

”Moni ei välttämättä edes tiedosta sitä vaihtoehtoa, että portaat voisi myös kunnostaa. Portaiden kunnostuksella saadaan uuden näköiset ja tyylikkäät portaat”, Parkettiliike Säkkisen Jaakko Illikainen sanoo. 

Portaat voidaan kunnostaa monella tavalla aina perinteisistä parketeista tekstiilipinnoitukseen. Porrasaskelmia voidaan myös hioa ja lakata. 

Parketti-, vinyyli- ja laminaattipinnoituksessa portaissa voidaan käyttää samaa materiaalia kuin kodin lattioissa. Viime vuosien aikana erityisesti tekstiilillä pinnoittaminen on kasvattanut suosiotaan. 

”Portaiden tekstiilipinnoitukset ja ylipäätään tekstiililattiat ovat tällä hetkellä kovassa nosteessa. Suosittelen usein tekstiilipinnoitusta, sillä olemme saaneet siitä asiakkailta todella paljon hyvää palautetta”, Illikainen kertoo. 

Tekstiilipinnoitus on mukava ja turvallinen 

Jaakko Illikainen uskoo, että tekstiilipinnoituksen suosio perustuu sen käyttömukavuuteen ja turvallisuuteen. Tekstiilipinnoitus ei ole liukas ja sen kulutuskestävyys on erittäin hyvä. 

”Tekstiilimatto myös vaimentaa porrasaukon äänien kaikumista selkeästi. Jos lapset meuhkaavat yläkerrassa, niin tekstiilimatto vaimentaa ääniä alakertaan”, Illikainen sanoo. 

Moni päättää kunnostaa portaansa maalaamalla. Uudella maalilla saa portaisiin raikkautta, mutta maalaamisen kääntöpuolena on, että portaista tulee liukkaat eli käyttökokemus huononee aikaisemmasta. 

”Meiltä voi käydä hakemassa maalaamiinsa portaisiin tekstiililaattaa, jolla saa pinnoitettua portaat myös itse. Me voimme neuvoa, miten se onnistuu”, Illikainen sanoo. 

Portaiden pinnoittamisesta saa kotitalousvähennyksen

Parkettiliike Säkkiseltä saa materiaalien lisäksi myös asiantuntevan ja nopean asennuspalvelun. Säkkinen tekee myös portaiden hiontaa ja lakkausta. Usein hionta ja lakkaus tehdään samalla, kun kodin lattioita kunnostetaan. 

Portaiden pinnoitukseen menee yleensä 1–2 työpäivää riippuen siitä, tarvitseeko portaisiin tehdä paljon pohjatyötä. Tekstiilipinnoitus on aina heti käyttövalmis, laminaatti- ja parkettipinnoitus on valmis viimeistään seuraavana päivänä.  

Portaiden kunnostamisen työn osuudesta saa 40 prosentin kotitalousvähennyksen. Tekstiilipinnoituksissa kotitalousvähennyksen osuus on jopa satoja euroja. 

”Meiltä Säkkiseltä saa vinkkejä, mitä portaille kannattaisi tehdä. Ota kuva portaista ja tule käymään, niin suunnitellaan sopivin vaihtoehto”, Jaakko Illikainen sanoo. 

Kaipaavatko portaasi kunnostusta? Ota yhteyttä Parkettiliike Säkkisen asiantuntijoihin ja suunnittele juuri sinun sisustukseesi sopivimmat portaat.