Ulla Terho asuu perheineen Oulun Saarelassa. Perheen koti on Ullan arkkitehtinä työskentelevän miehen suunnittelema, ison ja musikaalisen perheen tarpeisiin sopiva omakotitalo. Parkettiliike Säkkinen hioi ja lakkasi talon parkettilattian sekä laittoi uudet listat.

Omakotitalo valmistui noin 25 vuotta sitten. Lattiamateriaaliksi valikoitui suomalainen Saima-parketti. Parketti hiottiin ensimmäistä kertaa vasta 25 vuoden jälkeen Parkettiliike Säkkisen toimesta.

– Meillä on iso perhe, jossa soitetaan paljon erilaisia soittimia. Halusin puulattian, koska se on vain niin ihana! Puulattia on myös musiikin kannalta erinomainen valinta, Ulla kertoo.

– Ainoa syy, miksi halusimme lattian hioa, oli se, että se oli vähän kellastunut. Mitään suuria kulumajälkiä tai muuta ei ollut, hän jatkaa.

”Emme edes harkinneet ketään muuta”

Ulla työskentelee päiväkodin johtajana Oulun englanninkielisessä leikkikoulussa. Parkettiliike Säkkinen oli aiemmin toimittanut päiväkotiin uuden vinyylilautalattian. Lattiasta tuli Ullan mukaan aivan loistava ja hän vakuuttui Parkettiliike Säkkisen asiantuntevuudesta. Kun perheen kodin lattian hiominen tuli ajankohtaiseksi, oli selvää, että myös sen toteuttaisi Parkettiliike Säkkinen.

– Olin aivan hurmaantunut Säkkisen tapaan käsitellä asiakkaitaan, se on aivan mahtava.

He ovat hyvin asiantuntevia. Voit blondina mennä ja kysyä tyhmiä kysymyksiä. He vastaavat asiallisesti ja siirtävät sinut sitten sinne oikeaan suuntaan, Ulla kuvailee.

– Halusimme, että Säkkinen tekee hionnan, koska tiesimme, että heidän työnsä on hyvää. Emme edes harkinneet ketään muuta, Ulla kiteyttää.

Pölytön hionta jätti pinnat puhtaiksi

Työhön kuului hionnan lisäksi lakkaus sekä listojen uusiminen. Hionta ja lakkaus veivät yhdeltä työntekijältä yhden työpäivän. Uudet listat tultiin asentamaan paikoilleen erikseen sovittuna päivänä. Ulla oli tilannut niin sanotun pölyttömän hionnan ja tarkisti työn päätyttyä, oliko hionta ollut todella nimensä veroinen.

– He tulivat tänne aamulla kello 8 ja illalla kello 16 lattiat oli tehty. Ajattelin, että kun tulen kotiin, niin kokeilen sellaisella valkoisella hanskalla, että minkä verran meillä on pölyä. Ja sitä ei ollut missään, Ulla naurahtaa.

– Täytyy sanoa, että minä en uskonut silmiäni, kun tulin töistä kotiin. Se oli aivan uskomatonta, että aamulla lähtiessäni minulla oli ollut vanha lattia ja kun tulen illalla, niin minulla on melkein valmis uusi lattia, Ulla sanoo.

”Jos minun pitäisi arvioida skaalalla yhdestä kymmeneen, niin en voisi antaa mitään muuta kuin kymmenen kaikesta”

Parkettiliike Säkkisen työntekijän työskentelyä Ulla kuvailee tehokkaaksi ja järjestelmälliseksi. Hän arvostaa myös yrityksen toiminnan nopeutta. Aika hiomiselle saatiin varattua heti, eikä Ullan tarvinnut jäädä odottelemaan viikoiksi tai kuukausiksi yhteydenottoa.

– Kun kysyin, että oliko mieheni muistanut keittää hänelle kahvia, niin hän sanoi juoneensa enemmän kahvia kuin tehneensä töitä. Työskentely oli siis todella tehokasta, Ulla summaa.

– Seurasin sitä tapaa, jolla hän lakkaa levitti. Hänen ei tarvinnut tehdä ainuttakaan korjausliikettä. Arvostan ammattilaisia, heidän työskentelyään on mukava katsoa, Ulla lisää.

– Jos minun pitäisi arvioida skaalalla yhdestä kymmeneen, niin en voisi antaa mitään muuta kuin kymmenen kaikesta, mitä tämän tiimoilta sain kokea, Ulla päättää.