Lattiaremontti ilman turhaa stressiä

Haluaisitko uudistaa kotisi ilmeen uudella lattialla, mutta lattiaremontti tuntuu liian vaivalloiselta urakalta?

Lattian vaihtaminen on yllättävän helppoa ja vaivatonta puuhaa, kun antaa sen ammattilaisen hoidettavaksi, lupaa asennuspuolesta vastaava Kyösti Niemelä.

”Ennen lattiat asennettiin itse, nyt halutaan päästä helpommalla ja pyydetään ammattilaiset vaihtamaan. Ja sehän säästää valtavasti aikaa ja vaivaa.”

Yli kymmenen vuotta Parkettiliike Säkkisellä lattioiden asennusta ja kunnostusta hoitanut asentaja Risto kertoo, miten onnistunut lattiaremontti etenee.

Mitä pitää tehdä ennen lattiaremonttia?

Kun päätös lattiaremontista on tehty ja myymälästä on löytynyt kotiin sopivin lattia, on ennen asennusta tehtävä tarvittavat järjestelyt: tilasta täytyy viedä tavarat toisiin huoneisiin, irrottaa listat ja purkaa vanha lattia uuden tieltä.

On tavallista, että asukkaat tekevät osan järjestelyistä itse. Jos intoa ja puhtia riittää, voi lattian esimerkiksi purkaa kokonaan itse ennen uuden lattian asentamista.

Parkettiliike Säkkiseltä saa kuitenkin apua kaikkiin lattiaremontin vaiheisiin aina tavaroiden siirtämisestä lattialistojen asentamiseen asti.

”Voimme purkaa vanhan lattian pois, jolloin viemme mennessämme myös vanhan lattian purkujätteet kaatopaikalle. Järjestelyistä voidaan sopia joustavasti asiakkaan toiveiden mukaan”, asentaja kertoo.

Miten lattiaremontin pohjatyöt tehdään?

Varsinainen lattianasennus aloitetaan aina pohjatöillä.

Parkettiliike Säkkisen asentajilla on mukanaan kaikki lattian asennukseen tarvittavat työkalut.

Pohjatöissä asentaja tarkistaa, onko lattia suorassa. Pohjaa voidaan oikoa esimerkiksi hiomalla lattiaa timanttijyrsimellä ja lisäämällä tasoitetta lattiassa oleviin monttuihin.

”Vasta paikan päällä näkee kunnolla, kauanko pohjatöihin kuluu aikaa. Toisinaan pohjille ei tarvitse tehdä mitään ja toisinaan pohjia tehdään kaksikin päivää. Yleensä pohjahommissa meillä menee jokunen tunti”, asentaja kertoo.

Ammattilainen tekee pohjatyöt huolellisesti ja tarkkaan, oikeilla välineillä. Hyvin tehty pohjatyö on paras takuu pitkäikäiseen ja toimivaan lattiaan.

”Suurimmat ongelmat tulevat ajan mittaan lähes aina siitä, että pohjatyöt on tehty huonosti ja hutiloiden. Lattia voi esimerkiksi kupruilla, nitkua kävellessä tai pitää muuten inhottavaa ääntä.”

Kauanko lattiaremonttiin kuluu aikaa?

Uuden lattian vaihtamiseen saa varata aikaa joitakin päiviä. Jos esimerkiksi lattia vaihdetaan 40 neliön alueelta, voi uudella lattialla tepastella noin 2–4 päivän päästä asennuksen aloituksesta. Yleensä kotona on mahdollista yöpyä myös lattiatöiden aikana.

Parkettiliike Säkkisellä on vuosien kokemus asennustyöstä, joten lattian vaihtaminen käy nopeasti ja ammattitaitoisesti.

”Kun lattiamateriaalit tulevat meiltä ja me vastaamme asennuksesta, ei asiakkaan tarvitse pallotella vastuukysymysten kanssa. Jos lattiassa ilmenisi esimerkiksi jossain vaiheessa jotain ongelmia, niin me kyllä menemme katsomaan, tutkimme ja hoidamme homman kuntoon”, Kyösti sanoo.

Kun listat on laitettu paikoilleen ja asentaja on siivonnut asennuksesta aiheutuneen sotkun, jää asukkaiden tehtäväksi vain nauttia uudesta lattiasta.

”Yleensä kun palautetta saa, niin se on aina hyvää. Tämä on kiitollista hommaa, sillä työn jäljen näkee heti niin selkeästi. Uudella lattialla saa helposti aivan erilaisen ilmeen kotiin.”

Uusien lattioiden asennusten lisäksi Säkkisen lattiamiehet kunnostavat myös vanhoja puulattioita. Jos ei ole varma, kannattaisiko lattia kunnostaa vai vaihtaa kokonaan uuteen, kannattaa pirauttaa Säkkiselle.

”Monesti asiakkaat soittavat, että tuletteko käymään paikan päällä katsomassa, voiko lattian kunnostaa vai pitäisikö se vaihtaa. Ja mehän tulemme. Sellaista lattiaongelmaa ei ole, mitä me ei osattaisi ratkaista”, Kyösti sanoo.

Parkettiliike Säkkinen ratkaisee vaativankin lattiaongelman

Parkettiliike Säkkisellä toteutetaan ammattitaitoisesti myös vaativampia lattiaremontteja.

Kari Liukkunen ja Pia Orell-Liukkunen joutuivat vaihtamaan koko kotinsa lattian yllättäen sisäilmaongelmien ja parketin alta tulevan hajun vuoksi.

”Halusimme ostaa parkettilattian sellaisesta liikkeestä, jossa myynnin ja asennuksen saa saman katon alta. Teimme tarjouksia eri liikkeisiin, mutta vain Parkettiliike Säkkisellä oli resursseja lähteä toteuttamaan urakkaa”, Kari kertoo.

Ensin asentaja purki lattian ja hioi parketin alla olevasta betonitasoitteesta kerroksen pois, jonka jälkeen betonin täytyi antaa tuulettua kolme viikkoa. Vielä ennen uuden parketin asennusta betonin halkeamat injektoitiin ja seinän reunustojen ilmavuodot tukittiin tiivistämällä. 

Yhteistyö sisäilma-asiantuntijan ja Parkettiliike Säkkisen kanssa oli alusta alkaen saumatonta.

”Meillä oli Säkkisellä alusta loppuun sama yhteyshenkilö, mikä helpotti asiointia todella paljon. Arvostimme sitä, että meihin oltiin suunnittelun aikana pienellä kynnyksellä yhteydessä ja asioista keskusteltiin avoimesti. Myös asentajan kanssa oli miellyttävää tehdä yhteistyötä. ”

​​​​​

Nyt sisäilmaoireilu on loppunut ja Kari ja Pia ovat todella tyytyväisiä lopputulokseen.

”Saimme hyvää palvelua ja lattiaremontti oli kokonaisuudessaan erittäin onnistunut. Parkettiliike Säkkisen ammattilaiset kohtasivat meidät, kuuntelivat meitä ja toteuttivat toiveemme”, Pia sanoo.

Mikä on omaan kotiin paras lattia?

Parkettiliike Säkkiseltä saa aina apua unelmiensa lattian valintaan (Lue lisää). Säkkisen valikoimasta löytyy jokaisen jalan alle sopivin vaihtoehto, olipa kyseessä puu-, laminaatti-, vinyyli- tai tekstiililattia.

Mietitkö lattian vaihtamista? Piipahda myymäläämme tai soita ja kysy tarjousta Parkettiliike Säkkisen lattian asiantuntijoilta.